Bolestivá a nepravidelná menstruace

Bolestivá menstruace a menstruační nepravidelnosti, jsou velmi častým problémem žen. Lze tento problém řešit antikoncepcí, ale pokud někdo antikoncepci neužívá nebo i přes její užívání má stále menstruační obtíže, existují minerální kameny, které v tomto problému pomáhají.  

S problémy týkající se menstruace, všeho druhu pomohou rubín, měsíční kámen a hematit.

20160412_083347.jpg O rubínu, spíše o zoisitu s rubínovými vrostlicemi, jsem Vám již psala. Základní vlastností Zoisitu je harmonizovat srdce a sexualitu. K tomuto propojení dojde tehdy, pokud pokládáme kámen na čakru základu a druhý na čakru srdce. 

(obr.:Zoisit uprostřed; měsíční kámen)         

Velmi účinný je i při intenzivním nošení. Samozřejmě je důležitá aktivace kamene, ale i očista, která je často opomíjena.

Dalším kamenem, který má mnoho užitečných vlastností, ale pro nás momentálně je důležitý v tématu ženských obtíží, je měsíční kámen.

Měsíční kámen mimo své hojné vlastnosti podporuje vnitřní vývoj duše. Je také symbolem ženskosti – plodnost, mírnost, jemnost a intuice. Jedná se o kámen, který je velmi léčivý, uzdravuje duši, tělo a mysl. Měsíční kámen, by měla mít každá žena. Ať už se jedná o dívku, která je ještě nepolíbená nebo jde o zralou ženu, která má díky milostným romancím často zlomené srdce nebo nemá jasnou mysl. Dívkám kamen pomáhá při jejich prvních láskách a nám ženám pomáhá uzdravit naše bolavá srdce a pomáhá nám odbourávat emotivní bariéry, které máme často tendence si stavět. Je vhodný i pro ženy těhotné, protože je chrání po dobu celého těhotenství a i při porodu.

Dalším, při menstruačních problémech, je hematit. Hematit je velmi všestranný kámen, je i značným ochráncem pro nositele.

Pokud se zaměříme na menstruační bolesti, tak kameny, které v tomto problému pomáhají, jsou: unakit červený jaspis, měsíční kámen, hematit, lapis lazuli, malachit a křišťál.

Spoustu kamenů a jejich vlastnosti už ode mě znáte, ale o unakitu, malachitu a lapisu, jsem ještě nepsala.

Mnoho menstruačních obtíží je spojeno s psychickou nerovnováhou a nepřijetím sebe sama i z tohoto důvodu je mnoho kamenů na psychickou rovnováhu.

Unakit je zdárným příkladem. Unakit pomáhá objasnit a zmírnit traumata a obtíže, které sami v sobě hromadíme, pomáhá nám odstranit traumata, která v sobě nosíme řadu let a díky tomu, se objevuje řada zdravotních obtíží.

Takže pokud víte, že máte v sobě nějaké vnitřní bloky a máte problém s jejich odstraněním, tak je velkým pomocníkem právě zmiňovaný unakit. Podobné vlastnosti má i lapis-lazuli.

20160325_124607.jpg

(obr.:zelený-malachit;červený -červený jaspis)

Malachit je takovým preventivním kamenem, preventivním kamenem proti vnitřním blokům, protože pomáhá nositeli přijímat zlo a zároveň ho i rozpouštět a přijímat nepřízeň osudu, jako pozitivum, které nás posune zase o kousek dál. Je to kamen změny. Pomáhá potlačené pocity přesunout do podvědomí a tím umožní jejich zpracování.

 

Moji milí čtenáři a čtenářky,

Velmi mnoho obtíží s menstruací, či sexuální oblastí je propojeno s naší psychikou. Řada lidí má v sobě nahromaděné vzteky, zlosti a křivdy, které hluboko do sebe uzavřeli, a tím se podepsaly na tom, že nemůžete mít dětičky, nebo trpíte bolestmi či dalšími jinými obtížemi. Hlavní bod je v naší psychice, tu když otevřete a necháte ty strachy, křivdy a jiná ublížení vyplout, půjdou Vám pochopit a tím lépe je zpracujete, ale zároveň se jich i zbavíte. Je to nadměrně těžký úkol, ale máme na to pomocníky, kteří se nás neptají. Celý život je o naší práci, o práci na nás samotných. Ale věřím, že když budete vědět, jaké pomocníky zvolit, že to půjde snáze.

Mějte se krásně a mnoho štěstí a trpělivosti při Vaší dřině a píli.

S láskou, Vaše Nicol ♥♥♥