Depresivní stavy, halucinace, migrény, duševní nerovnováha....Ametyst je řešením

Krásné ráno moji milí čtenáři a příznivci našich stránek, taky Vás tak zaskočilo to dnešní počasí?? Nesmutněte, Jaro už nám klepe na dveře a paní Zima se prostě nechce vzdát. Nezbývá nám nic jiného, než se usmívat a mít dobrou náladu a tím si Jaro přivolat. Dnešní den bych chtěla věnovat Ametystu.

Ametyst je i díky své barvě nejoblíbenější odrůdou křemene. Jak již mnozí z Vás ví, Ametyst má barvičku fialovou. Zajímavostí je, že v dávných antických dobách, kdy žil ještě velký filosof Aristoteles, tento minerál doporučoval jako přípravek proti opilosti. Zejména proto, byl v tomto antickém Řecku tak často nošen jako amulet. V pozdějších dobách byl jeho význam zejména v tom, že poukazoval na cudnost a zdrženlivost nositele. Pokud jej nosil Biskup ve svém prstenu, dokazovalo to jeho oduševnění a vnitřní čistotu.

V současné době Ametyst zejména vnímáme jako kámen duchovní čistoty a meditace. Podle čakrové nauky náleží do nejvyššího centra energie. Kámen je tzv. mostem mezi Zemi a Nebem, pomáhá nám propojit svět naší duše se světem duchovním. Což ovlivňuje i naši harmonii a rovnováhu, kterou kámen vyrovnává. Ametyst je také symbolem proměny, otvírá tajemství život, aniž bychom mu mohli čirým rozumem porozumět. Je kamenem inspirace, ale i očisty. Jeho silná vibrační energie v nás probouzí odhodlání, vůli a odvahu. Opustit staré návyky či zvyky, představy nebo emoce a jít dál, jít kupředu. Ametyst zabraňuje hněvu, strachu a všem dalším negativním emocím, které jen ničí naše zdraví. Také velmi silně posiluje mezilidské vztahy. Přináší rovněž i harmonii do milostného života. Snaží se zharmonizovat energii ženy a muže, aby jejich soužití bylo jednodušší, krásnější.

Co se týká účinků na fyzické tělo, silně ovlivňuje bolesti všeho druhu. A to nejen proti fyzickým bolestem, ale i proti citovým a duševním bolestem. Dále mírní žal, přináší útěchu a klidný a hluboký spánek. Pokud je člověk v nějakém větším stresovém přepětí a začínají se u něj projevovat psychické poruchy, je vynikajícím pomocníkem. Zejména díky této své vlastnosti je doporučován již od pradávna proti nervovým poruchám všeho druhu, je vynikající proti hysterii, a halucinacím. Asi nejvíce jej nalezneme u lidí, kteří trpí na silné migrény a bolesti hlavy.  

Ametyst můžete využívat pro očistu prostorů ve svém domově. Společně s Křišťálem a Růženínem se doporučují na očistu jejich větší geody.

Očista je nejvhodnější pod vlažnou vodou a to po nebo před používáním. Ametyst nabíjíme raději ve stínu na nepřímém slunci.

Je velmi vhodný pro astrologická znamení Berana, Kozoroha, Ryb, Střelce, Panny.

Doufám, že se Vám moje dnešní čtení líbilo a těšte se na další dny, protože jsem objednala nové kameny a bude to zase velmi zajímavé. Přeji krásný zasněžený den a zítra snad už bude lepší počasí :-)

S láskou a Sluncem v duši Vaše Nicol :-*