HEMATIT, SILNÝ OCHRÁNCE ZA KAŽDÉ SITUACE

Krásný podvečer moji milí příznivci a čtenáři. Dnes Vám přináším povídání v neobvyklou dobu podvečera, ale čas a povinnosti všedního dne mi to bohužel nedovolily dříve. Dnes bych pondělní podvečer a den, kdy mají svátek všichni Tomášové, chtěla věnovat Hematitu. 

Hematit je úžasný kámen, který i já sama preferuji. Tento kámen vnímám jako kámen ochrany, protože je velmi silný, plný zemité energie a dokonce i v kritických situacích dokáže vyvolat skryté rezervy naší síly. 

Je základním kamenem zemité energie, čímž nositeli přináší sílu a vitalitu. Oporu v něm najdeme v těžkých chvílích, ať už po duševní stránce, tak při pocitu beznaděje, či nejistoty. Staří Babyloňané jej považovali za kámen štěstí a úspěchu. Dokáže aktivovat naši vůli, odvahu a rozhodnost k činům. Odstraňuje také naše psychické výkyvy a poruchy, které silně ovlivňují stav našeho organismu. Nositeli tento kámen přináší pocit vnitřního klidu, tepla, bezpečí a ochrany. 

Jeho vliv na tělesné funkce jsou zejména při podpoře tvorby červených krvinek, aktivaci krevního oběhu. Dále posiluje srdce, plíce, játra a slezinu. Společně s růženínem je vhodný proti nespavosti. Při zánětech jej nepoužívejte. Také je velmi užitečný při poruchách menstruačního cyklu a při bolestivé menstruaci. 

Je vhodný pro astrologická znamení BERANA, ŠTÍRA.

Očista kamene se doporučuje na krátkou chvíli pod vlažnou vodou. Nabíjet jej můžete libovolně dlouho na slunci. 

Doufám, že se Vám dnešní článek o Hematitu líbil. Zítra se můžete těšit na další. Děkuji, že jste se mnou a že mne a moje šperky podporujete. Velmi si toho vážím a moc Vám za Vaši přízeň děkuji. 

S láskou Vaše Nicol :-*