NESMUTNĚTE, STAČÍ ÚSMĚV A POKUD TO NEJDE, ZÁHNĚDA TO JISTÍ ;-)

Krásný čtvrtek Vám všem milí příznivci NB Jewelry :-* Jak pak jste se dnes vyspali? Dnes se nám opět sluníčko někde schovává, ale ubývající dny na kalendáři nám signalizují, že již brzy nás čeká první jarní den :-) A na to se já osobně moc těším. S jarem mám spojené nové začátky, lásku a vše krásné kolem nás :-) Dnešní post bych chtěla věnovat Záhnědě. 

Záhněda je drahokamová odrůda křemene hnědých odstínů. Její nejhlavnější funkcí je léčit poruchy centrálního nervového systému a deprese. 

Tento překrásný kámen hnědé barvy nám pomáhá překonávat naše závislosti a lpění na hmotných předmětech, na druhou stranu je oporou těm, kteří se nedokážou vyrovnat s materiálním světem kolem nás. Tím jsou myšleni lidičky, kteří "lítají" hlavou v oblacích a mají problém postavit své nohy na zem. Temná zář Záhnědy nemá negativní účinky, právě naopak - symbolizuje Zemi, Nebe, materiálno a duchovno, které se nachází v harmonické jednotě. Záhněda podporuje abstraktní myšlení a zároveň nám pomáhá tyto získané poznatky aplikovat do našeho života. Jak již jsem uvedla, její nejsilnější moc léčit se projevuje zejména při depresivních stavech a stavech sklíčenosti, dále také uvolňuje vnitřní napětí, tiší bolesti všeho druhu, ovlivňuje léčbu infekčních onemocnění, ale i onemocnění vaziva a rakovinných nádorů v počátečním stadiu. 

Záhněda je nejvhodnější pro astrologické znamení Kozoroha, ale jak již ode mě všichni víte, pokud se Vám kámen líbí, přitahuje Vás, je to známka toho, že jeho vlastnosti potřebujete, a proto se nemusíme ohlížet na to, pro jaká astrologická znamení je nejlepší. :-)

Očista kamene je pokud jej intenzivně nosíme nejlepší kombinovaná. Přes noc v misce s Křišťálem a následně pod tekoucí vodou. Nabíjet kámen lze jakkoli dlouho na nepřímém slunci, nejlépe když jej ještě položíte na Křišťál. 

Tak co na něj říkáte? Já myslím, že se povedl. Přeji Vám, abyste si dnešní den užili nebo ho alespoň zvládli s důstojností. Hlavně se na ten svět nemračte ;-)

Tak zase zítra napočtenou :-) 

S láskou Vaše Nicol :-*