Pro klidné nervy a klidný spánek...

Krásné Velikonoce moji milí, dnes je Velký pátek a jak všichni víme, dnešek je dnem ukřižování Krista a tím je také spojován s magickými silami. Na Velký pátek se otevírají hory, které vydávají své poklady....jak praví pranostiky v tento den by se nemělo nic půjčovat, protože tyto půjčené věci, by mohly být očarované. Také by se nemělo prát prádlo, protože by bylo namáčeno do Kristovy krve, dále by se nemělo hýbat se Zemí, tím je myšleno, nekopat na zahrádce a ani rýt do země. Takže prostě a jednoduše, jen odpočívejte. 

Dnes jsem pro Vás vybrala, Jaspis Dalmatin. Tento nádherný kámen, který je někdy béžové barvy, jindy zase bílé barvy s černými puntíky, je vhodným pomocníkem při poruchách se spánkem. Jaspisu je již od pradávna připisována velká magická síla. Ochraňuje před duchovními nástrahami z onoho světa a tiší zlomená srdce. 

Dalmatin mírní neuváženost, ukvapenost a pomáhá nositeli být rozvážný a trpělivý. Pomáhá dokonaleji poznat vnitřní Já.

Jeho účinky na tělo jsou zejména v oblasti nervového systému a při poruchách se spánkem, dále ale také pomáhá při obtížích se zažívacím traktem. Mj. dodává energii a mírní porodní bolesti. Upravuje funkci pohlavních orgánů a oběhového systému. 

Je nejvhodnější pro astrologická znamení Panny, Vodnáře a Ryb.

Na tomto náramku byla využita kombinace několika minerálních kamenů. Vidíte zde Dalmatin, Růženín, Křišťál a Modrý Aventurín, který se přenádherně třpytí. Dále je zde na druhé polovině náramku vsazen Modrý křemen. O tom Vám napíši jindy, abyste měli překvapení :-) O Růženínu a Křišťálu jsem psala už v předchozích povídáních, ale Modrý Aventurín bych mohla připomenout. 

Modrý Aventurín, je kamenem klidu a rozvahy. Učí nás přijímat život se všemi strastmi a radostmi, které obsahuje. Podporuje činorodost a pomáhá v depresi. Tlumí bolesti nejrůznějšího typu, mírní teploty, záněty a pomáhá při léčbě plicních potížích a chorobách. A také aktivuje imunitní systém. 

Je vhodný pro astrologická znamení Býka, Raka a Střelce. 

Očista pár minut pod vlažnou vodou a nabíjet jej lze libovolně dlouho na přímém slunci.

Krásné Velikonoční svátky zlatíčka, mějte klidné dny a užijte si volna. Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte mě kontaktovat. (tel.: 722227280 ; Nicola_brezinova@outlook.com ; www.facebook.com/nbjewelrystore)

S láskou Vaše Nicol :-*