Prosím, radujte se ze života.....

Krásné dopoledne, jak se dnes máte? Já jsem byla vybírat nové přívěšky na náramky, abyste měli z čeho vybírat, a teď jsem se rozhodovala, jaký kámen Vám dnes představím. Vyhrál u mě Granát. Náramek, který uvidíte je složen z Granátu, Křišťálu a Karneolu. Je to úžasná trojice, která bojuje za to, abychom se my ženy měly rády, abychom se přijímaly takové, jaké jsme...

Granát

Granát se vyskytuje v mnoha barevných variacích. Na našem náramku uvidíte červenozelený granát. Ale vyskytují se i jiné barevné kombinace. Mezi nejznámější patří fialovočervená, dále také hnědočervená, zelená, černá, hnědozelená, růžová, červená aj. Těch kombinací je tolik, že bychom tu byli do zítra...:-) 

Za tu nejkrásnější variaci je považován "český granát", který byl již od 16. století nošen jako amulet proti uhranutí. Zajímavé je, že byl nošen jako amulet proti uhranutí, ale je mu zejména připisována magická moc lásky. Zvláštní protiklady, které spolu ale úzce souvisí, když se nad tím člověk zamyslí...;-) Granát obecně je kamenem, protikladů. Je kamenem ohně, vášně, ale i proměny a čistoty srdce. Probouzí nositele k činorodé energii, probouzí jeho fantazii a touhy poznávat doposud nepoznané. Stále nositele probouzí k činnosti, nenechává jej usnout na "vavřínech". Podporuje nás v rozhodování, udělat něco, čeho se jiní obávají, zbavuje nás hranic, které máme sami v sobě. Je silnou oporou v těžkých a krizových životních situacích.

Červené druhy Granátu nám pomáhají v sobě překonat zábrany, které nám brání v uskutečnění něčeho, co by nás mohlo značně posunout dál. Mimo jiné nás také nutí dotahovat věci do svého cíle, nevzdávat je. Granát nám ale nepomáhá jen v tom, že nás nutí k dotahování věcí dokonce, že nám pomáhá překonávat překážky, které si stavíme my sami, ale také nám dodává radost ze života, podněcuje naše vnitřní Já, aby bylo šťastné a užívalo si každodenních okamžiků, ať jsou horší nebo jsou krásné. Vše zlé je k něčemu dobré, jak já říkám a musí být zle, aby mohlo být zase hezky. To je jasná věc. Život je plný zvratů, je jako na houpačce a my se nemůžeme hroutit z každé situace, kterou nám naložil na záda, musíte si říci, že vše zlé jednou skončí a na Vás čeká za odměnu to krásné.....

Červené druhy granátu mají blahodárný vliv na náš krevní oběh, na činnost srdce a podporují tvorbu červených krvinek.

Zelené druhy granátu pomáhají překonávat depresivní stavy a s nimi spojenou celkovou fyzickou únavu.

Granát je nejvhodnější pro astrologická znamení LVA, ŠTÍRA A BERANA. Ale pamatujte, že každému komu se minerál líbí a přitahuje jej, je jeho vhodným nositelem, protože Vás podvědomě přitahují ty vlastnosti toho kamene, ta vibrační síla, kterou Vám kamen dodá. Proto nevybírejte jen dle znamení, ale i dle sympatií. 

Očista

Granáty čistíme pod vlažnou tekoucí vodou, nebo jej namočíme přes noc do misky s Křišťálem. Nabíjíme na slunci a to tak dlouho, dokud necítíme jeho silnou zářivou sílu.

Jak již jsem uvedla výše. Dalšími kameny, které zde naleznete, jsou Karneol a Křišťál. Jelikož jsem o Křišťálu psala již včera, připomenu tedy jen vibrační vlastnosti Karneolu. 

Karneol

Podle tradice přináší Karneol štěstí a chrání před nervovými chorobami.

Karneol je kámen oranžově červené barvy. Jeho teplé zemité barevné tóny jsou symbolem činorodé energie Země. Karneol v nás velmi často probouzí potlačené vědomí, dále má veliký vliv na naše myšlenky, které jsou díky jeho vlastnostem plné ohledu, pochopení, pozornosti k našemu okolí, které nás obklopuje. Také nás vede k tomu, abychom si užívali každodenní okamžiky našeho života. Karneol je velmi vhodný pro lidičky, kteří jsou roztěkaní, mají problém se soustředit a jen přešlapují z místa na místo, jsou nerozhodní a nedokážou vyjít příležitosti naproti. Vibrační energie Karneolu v nás probouzí tvořivost, kreativitu, a schopnost proměnit již získané poznatky ve skutečnost. To znamená aktivně vše cítit, ale i aktivně žít. Jeho účinky na tělo jsou také dány. Pomáhá při křečových žilách, otravách krve, revmatismu a je vhodný pro stabilizaci krevního oběhu. Pomáhá při neplodnosti.

Je vhodný pro astrologická znamení Berana a Blížence.

Očista  je nejvhodnější pod vlažnou vodou a nabíjet kámen můžete na přímém slunci, často a dlouho.

Takže Vám moji milí čtenáři přeji nádherný zbytek dnešního dne a prosím, radujte se ze života :-* Jsem ráda, že jste.

S láskou Vaše Nicol :-*