S jakými minerálními kameny si pomůžete od bolesti zad?

Krásné květnové dopoledne moji milí. Konečně máme květen a teplé dny se alespoň dle kalendáře neúprosně blíží, i když počasí si s námi hraje, jako kdyby byl stále ten aprílový duben. V pátek nás čeká novoluní v Býku a s příchodem novu mnoho z nás zažívá zvláštní stavy a události.

Dnes bych se chtěla věnovat problému, který sužuje mnoho lidí jak v mém okolí, tak obecně v široké veřejnosti. Tímto problémem je bolest zad. Bolest zad je mrška proradná, protože je to záležitost, kterou nevyřešíte během jednoho dne, je to běh na dlouhou trať a člověk, který si ji prožívá, se snaží si od ní odpomoci všemožnými způsoby. Já se zaměřím na to, jak nám mohou pomoci minerální kameny s bolestmi zad. Jak tomu tak u minerálních kamenů bývá, každý má svou specifickou vlastnost na nějaký určitý problém. Samozřejmě, že existují i kameny, které se soustřeďují svou léčivou vibrační silou na bolest zad.

Na bolesti obecně je vynikající záhněda, modrý avanturin, ametyst, čaroit, černý obsidián a spousta dalších.

Na konkrétně bolest zad jsou nejlepším pomocníkem: právě zmiňovaná záhněda.

 

Záhněda je známá pro své významné léčení depresí. Co si budeme povídat, člověk, který trpí bolestmi zad, by často nějaké antidepresivum potřeboval, protože bolest celkově, je pokud se táhne delší dobu, velice náročná pro naši nervovou soustavu. Takže záhněda je vynikajícím pomocníkem jak v oblasti řešení bolesti, tak v oblasti nervového systému. Jelikož je vynikající při uvolnění napětí, dochází k tomu, že se i ty napjaté zádové svaly uvolní a tím dochází k uvolnění celého těla, ale i těch bolavých zad. Pokud dojde k uvolnění, můžete bolavá záda namazat nějakou hojivou mastí, která uvolnění ještě podpoří a zároveň vyšle hojivé složky, které budou nenápadně bolavé místo dávat do pořádku.  Bolavé místo si můžete také masírovat větším krystalem záhnědy nebo si udělat pravidelný rituál, že si na bolavé místo záhnědu přiložíte a necháte působit její zázračnou moc. Nejlepší je ale při akutní léčbě záhnědu nosit pravidelně a na večer si ještě udělat masáž krystalem.

Dalším pomocníkem je Amazonit.

Amazonit je kámen nádherného tyrkysového zbarvení, takže léčí i okem. I amazonit, stejně jako záhněda, je zejména kamenem na nervovou soustavu, utišuje, pomáhá nám se koncentrovat a uvolnit se. Bolest zad je s uvolněním silně staženého svalstva značně spjata. Pokud trpíte bolestí, je to proto, že svaly jsou ve svalové křeči a díky tomu, že buď dlouho špatně sedíme, nebo taháme těžká břemena a také díky psychické dlouhodobé zátěži, se svaly stáhnou a nechtějí povolit a to nás bolí. Proto je důležité, aby došlo k uvolnění, samozřejmě existují i léky na uvolnění svalů, ale ty mají svá úskalí, jako všechno. Já říkám, pokud nepomohou alternativy, pak už nezbývá nic jiného než sáhnout i po té naší vyspělé medicíně.  

Amazonit pomáhá i nastávajícím maminkám při bolestivém a dlouhotrvajícím porodu, takže všechny nastávající maminky, vřele doporučuji si preventivně náramek s Amazonitem opatřit.

Na této výše přiložené fotografii můžete vidět i fialový čaroit, který pomáhá od bolesti a stejně tak i perly, které si na náramku vesele září.

Dalším kamenem, který je vhodný při bolestech zad, je Magnetit.

Magnetit má tak silnou moc, že je doporučován při nejrůznějších nemocech a obtížích. Zároveň je silným ochranným kamenem. Magnetit ovlivňuje nejen bolesti hlavy a zad, ale také problémy s páteří, která může být často původcem bolesti. Nemusí to být jen napětí svalů, ale i např. skolióza, která může být původcem značné bolesti. Na problémy s páteří jsou také vynikající citrín, labradorit a gagát.

A jako poslední bych chtěla představit v pomoci s bolestí zad Magnezit.

Magnezit je bílý kámen, který svou barvou symbolizuje čistotu, nevinnost, zbavení se falešnosti. Je zejména kamenem, který v nás probudí touhu, vše zvládnout. Je podpůrným kamenem naší vůle, takže když už to člověk chce vzdát, protože jak říkám, bolest zad je běh na dlouhou trať, tak by měl nosit magnezit, protože ten vám to nedovolí.  Samozřejmě jeho působení na tělo značně bolest zad také ovlivňuje, ale i bolest zubů, hlavy aj.

Doufám, že Vám můj článek přinesl užitečné informace, které třeba někdy využijete. Všechny minerály, lze využít v kombinaci s Rudrakshou. Takže kdybyste měli zájem o nějaký náramek i na jiný problém, neváhejte mě kontaktovat a společně nalezneme řešení a pomoc, která se v Rudrakshe a minerálních kamenech ukrývá. Krásné květnové dny Vám přeje Vaše Nicol.