Vstříc novým zítřkům společně s Citrínem

Krásný nový týden, který startuje hned se slunečními paprsky v zádech, Vám všem moji milí....Dnešní povídání Vám přináším o Citrínu, Růženínu a Křišťálu, protože právě tato kombinace kamenů se nachází na naší další jarní novince. :-) O Křišťálu a Růženínu jsem Vám již psala, ale klidně si jejich vlastnosti můžeme připomenout :-) 

Růženín je odrůdou křemene, která má růžové zbarvení. Již od antických dob byl ctěn a nošen jako kámen LÁSKY. 

Díky svým jemným růžovým tónům v nás Růženín probouzí cit něžnosti, mírnosti, přátelství a nesobecké lásky. Pomáhá nesmělým milencům projevit své doposavad skryté pocity. Růženín probouzí naše smysly k umění, zejména k hudbě. Při řešení problémů a při komunikaci s lidmi nás učí trpělivosti, ponechat věcem potřebný čas a prostor. Pomáhá při řešení onemocnění pohlavních orgánů u žen i mužů. Pomocníkem je i při krevních onemocněních, jako je anemie a leukemie. Je výborným pomocníkem v rekonvalescenci po dlouhodobém onemocnění.

 Je vhodný pro astrologická znamení Býk a Váhy.

Kamen čistíme pod vlažnou tekoucí vodou. Nabíjíme jej na nepřímém slunci. 

Křišťál je čirou odrůdou křemene. Jedná se o jeden z nejvíce rozšířených minerálů. Již ve starém Řecku se věřilo, že Křišťál je zkamenělý led posvátných vod, který ani v nesilnějším žáru a ohni neroztaje. Buddhisté tento kámen také velmi uctívají, dokonce ho řadí mezi sedm drahocenností a považují jej za kámen duchovního poznání, čistoty a dokonalosti. 

Křišťál, neboli „kámen kamenů“. Je po celá staletí považován za účinný talisman proti tajemným magickým schopnostem. Křišťál nás zbavuje negativní energie a nabíjí energií pozitivní. Tento kamen je znám svou přirozenou univerzální vlastností. V centru hrdla blahodárně působí na funkci štítné žlázy, v srdečním centru působí blahodárně na srdce, krevní oběh a plíce. Pomáhá při nevolnosti, závratích, bolestech hlavy, migrénách. Křišťál je univerzálním lékem na všechny bolesti a neduhy. Nosíme jej i jako prevenci.

Křišťál se výborně hodí pro astrologické znamení LVA, VODNÁŘE, KOZOROHA

Křišťál je nejvhodnější čistit přes noc v misce s vodou, nebo několik minut pod tekoucí vodou. Někdy se doporučuje položit křišťál na hematit, aby se vybil. Poté jej nabíjíme libovolně dlouho na přímém slunci. Je výborným pomocníkem při očistě i jiných kamenů.     

Citrín je vzácným kamenem. Nejúčinnější je pro nás Citrín jemného žlutého zbarvení. Od nepaměti je ctěn jako kámen slunce.

Jemná zlatistá zář citrínu vnáší do našeho rychlého a uspěchaného života, vnitřní klid, pocit plného zdraví, svěžesti a bezpečí. Podporuje jistotu v našem konání. Pomáhá překonávat pocit a vnitřní stavy neklidu, strachu a nespokojenosti. Pomáhá probudit naše "vnitřní Já" a začít konat, být kreativní, důslední. Tiší bolavé srdce, a léčí jeho "zranění z války". Podporuje v nás odvahu pouštět se s chutí a plnou silou do nových věcí. Pomáhá nám, abychom přijímali a dokázali zpracovat nezdary v životě a abychom je dokázali přeměnit ve výhodu. Obdarovává nás klidem, vyrovnaností, harmonií.  

V jeho působení na tělo je významný při podpoře lákové výměny a tím i imunitního systému, dále pomáhá při léčbě cukrovky, při žaludečních problémech, při depresích a čistí krev.

Je vhodný pro astrologická znamení LVA, BLÍŽENCŮ, PANNY, BÝKA.

Očista je nejlepší po vlažnou vodou po každém použití. Nabíjíme ho na přímém slunci jen krátce.

Doufám, že se Vám líbí i když konkrétně tento už má komu pomáhat. :-) Ale nezoufejte, pokud Vás zaujaly kameny, nebo potřebujete nějaký šperk přímo pro sebe, ráda Vám jej vyrobím přímo "na míru". :-) Jak jistě víte, objednávat můžete na tel. čísle 722 227 280, ale také na mém e-mailu: Nicola_brezinova@outlook.com nebo na našem facebooku www.facebook.com/nbjewelrystore

Mějte krásný den a zase zítra se těšte na další článek. A Pokud byste měli chvilku čas a bydlíte v Českých Budějovicích, zajděte se během zítřka kouknout na akci do Oděvní Concept Store www.facebook.com/Odevni-Concept-Store-533598483483405/?ref=ts&fref=ts, najdete zde spoustu úžasných věcí, ale i naše šperky. :-) Budou zde milé slečny, které Vám zodpoví potřebné dotazy a budete si moci i vybrat ;-) bude z čeho :-) 

S láskou Vaše Nicol :-*